Gyermeke vagy kutyája fél a tűzijátéktól? Íme 7 tipp ...

Gyermeke vagy kutyája fél a tűzijátéktól? Íme 7 tipp ...

Gyermeke vagy kutyája fél a tűzijátéktól?  Íme 7 tipp hogyan  élvezzük a pirotechnikát ennek ellenére.

Ön a szórakoztató pirotechnika rajongója, de gyermeke megijed, amikor meghallja a pirotehnika  robanását? Megőrül a kutyája bármilyen lövéstől? Mit tehet azért, hogy továbbra se kelljen szögre akasztani a pirotechnika iránti szenvedélyét? Fogadja meg tanácsainkat, és élvezze kedvenc tűzijátékait, petárdáit és egyéb szórakoztató pirotechnikáit. A pirotechnikától való félelem leküzdhető, eláruljuk, hogyan.

Észrevette, hogy valaha egyáltalán nem féltek a robbanásoktól és az állatokra vagy gyerekekre való lövöldözéstől? Régen lovakra vadásztak, kutyák kísérték gazdájukat, és nem ijedtek meg a lövöldözéstől. Nem húzták bele magukat a labdába, és a lövések ellenére bátran követték áldozatukat. Miért van az, hogy manapság sok kutya nem bírja a tűzijáték hangját?

Engedje hogy a kutyája megszokja a tűzijátékot

Régebben sokkal többet lövöldöztek, mint manapság. Az állatok hozzászoktak a lövés hangjához, és nem féltek tőle. Ezzel párhuzamosan a gazdák a vadászatra kísérő lovakat és kutyákat is kiképezték, hogy ne féljenek a lövésektől. Meg lehet szokni a lövöldözést, ember és állat esetében is. De haladjunk szépen sorba:

Mért fél a kutyája a pirotechnikától?

A kutya sokkal érzékenyebb hallással rendelkezik, és hangosabban hallja a pirotechnika robbanását, mint az ember

- A pirotechnika kiszámíthatatlan - veled ellentétben a kutya nem tudja, hogy közeleg a szilveszter vagy az ünnep, amelyen a mókás pirotechnikát használják, ezért nem tudja, hogy fel kell készülnie a robbanásokra

- A pirotechnikát fenyegetésként érzékelik – mivel a pirotechnika zajos és kiszámíthatatlan, sok kutya fenyegetésként érzékeli, amelyre vagy ugat, vagy megfeszül és ráz. A kutyák a szorongás egyéb jeleit is mutathatják.

- A kutyának nincs hova mennie - a kutyának nincs hova elbújnia a pirotechnika hangos és kellemetlen hangjai elől.

Mit tedjünk hogy a kutyánk ne féljen a pirotechnikától? Segítségünkre lehet a kiképzés.

1. Először is gondoljon néhány hónappal korábban a közelgő szilveszterre vagy az ünneplésre. Megtaníthatja kutyáját, hogy ne féljen a pirotechnika hangjától! Tehát nincs mentség arra, hogy kutyája szenved a tűzijáték hangjától. Csak vigyázzon rá és eddzen vele, és máris élvezheti a szilvesztert.

Ezek az információk különböző kutatásokon, oktatókon és tenyésztőkön alapulnak. 2 edzésmódszert ajánlanak:

- deszenzitizáció kutyáknál - bizonyos ingerekre való túlérzékenység csökkentése. Ez a módszer úgy működik, hogy fokozatosan bevezetjük azt, ami a kutyát akadályozza az életében. Ha zavarja a zaj, fokozatosan szoktatjuk hozzá a kutyát a zajos dolgokhoz. Ha viharról, tűzijáték-robbanásról vagy lövöldözésről van szó, akkor kezdjük pl. kevésbé zajos petárdákkal, amelyeket a kutyától kellő távolságra használunk. Kezdődhet tehát a kiképzés először pirotechnikai videókkal, később pirotechnikával - a legelfogadhatóbb hangot a Gyerek tűzijáték Robbanó golyók XL Girl 10db robbanó golyók jelentik majd, később válts gyengébb Dum Bum Micro petárdára és végül, ha ez a kutya elsajátította, próbáld ki a Dum Bum petárdákat, amelyek először zöld fényhatást adnak ki aztán hozzáadódik a robbanás. Természetesen figyelje a kutya viselkedését, és teljes mértékben tartsa tiszteletben az új ingerhez való hozzászokás ütemét.

Természetesen vannak más módszerek is arra, hogy egy kutyát neveljünk a bosszantó hangokkal szembeni ellenállásra, de ezek közül néhány többet árt, mint használ. Fontos ebben az esetben a KUTYÁNAK SZÁNDÍTÁSA ÉS KÉPZÉSE.

Hogy nem tudtad, hogyan reagál a kutyád a tűzijátékra? A szorongásos kutya más hangos hangokra is kedvezőtlenül reagál – viharokra, szirénákra stb. Ezért, ha kutyája év közben természetellenesen reagál ezekre az érzésekre, valószínűleg problémái lesznek a pirotechnikával, ezért ideje elkezdeni az edzést.

2. Amilyen a gazda olyan a kutya! Ebben az esetben ez nem csak egy mondás. Ha a kutya érzi aggodalmát, hogy odakint tűzijáték dübörög, és jobban sajnálja őt, mint valaha, a szorongása csak erősödik. Ezért maradjon nyugodt, és a kutyája is nyugodtabb lesz.

3. Ne simogassa a szokásosnál jobban! Remeg a kedvence a tűzijáték hallatán? A túlzott simogatás elmélyíti a szorongását. A lehető legtermészetesebben kell viselkednie, hogy tudassa kutyájával, hogy semmi különös nem történik.

4. Fárassza ki a kutyáját. Ha tudja, hogy egy zajos, pirotechnikával kísért este vár rá, fárassza el minél jobban a kutyáját - testileg és lelkileg egyaránt. A legjobb módszer az intenzív edzés. Sokkal kevésbé lesz érzékeny a pirotechnikai zajra.

5. A kötés segít. De nem kötözni abban az értelemben, hogy a kutyát a láncra fogom kötni, hogy el ne kerüljön. Ez egy kötés a kötés értelmében, amely stimulálja a kutya bizonyos pontjait és megnyugtatja. Ezt a módszert szakmailag Tellington  Touchnak hívják, és segít abban, hogy kutyája biztonságban érezze magát.

6.Békés zene. Nem hiába mondják, hogy a zene gyógyír. Kellemes hangulat megteremtése zenével segíthet megnyugtatni kedvencét.

7. Szorongás elleni gyógyszerek. Nem úgy értjük, hogy be kell drogoznia a kutyáját. Vannak azonban olyan gyógyszerek, amelyeket állatorvosától vásárolhat, amelyek a tűzijáték ellenére megőrzik kutyájának nyugalmát. Ezeknek a gyógyszereknek nincs nyugtató hatása, nem sikerül a kutyának, és nem is lesz lomha és részeg – próbáltuk ki. Ha nem szeretne ehhez a lehetőséghez nyúlni, próbálja ki az alternatívát. Jelenleg nagy tendencia az állatok számára alkalmas CBD-tartalmú készítmények alkalmazása. Ezek (főleg cseppek) a túlzott szorongás enyhítésére is kiváló hatással vannak.

Ha kutyavásárláson gondolkodik, válasszon karakter szerint

Bebizonyosodott, hogy többféle kutya létezik. Esetünkben olyan fajtákra osztjuk őket, amelyek nem félnek a tűzijáték hangjától, élvezik, vagy meg tudják szokni, vagy olyan fajtákra, amelyek hajlamosabbak a félénkségre, és nem tudják megszokni a pirotechnika hangját. , a pirotechnika azért lesz, mert nem mindig madárijesztők, és még egy hétköznapi vihar idején is félnek.

A gyerekem fél a pirotechnikától. Mit kellene tennem?

Ha közeledik a tűzijátékkal egybekötött ünnepség, és már attól tart, hogy gyermeke félni fog és újra megijed, próbálkozzon hasonló módszerekkel, mint a kutyáknál leírt zavaró hangok megszokásához.

Teljesen normális és természetes, hogy egy gyerek fél a tűzijátéktól és a pirotechnikától. Ezért adjon neki időt, ölelje át és értse meg, különösen maradj nyugodt, és biztosítsd, hogy a tűzijáték semmilyen módon nem árt neki.

A tűzijátékot a gyermekkel csak az ablak mögül nézze, ne tegye ki őt a túlzott pirotechnikai zaj sokkhatásának. Ennek ellenére a gyerekek érzékenyebb hallásúak, mint a felnőttek, és hajlamosabbak a károsodásra is. Mivel a hallójáratuk kisebb, a tűzijátékok zaja egyre veszélyesebb nyomást kelt a fülükben.

Ugyanakkor ne rejtsd el gyermekedet a pirotechnika elől, mutasd meg neki, mennyire örülsz a kinti tűzijátéknak. A gyerek szivacsként szívja magába az ingereidet, hamar megszokja a tűzijátékot, és idővel maga is megköveteli.

Ha azt szeretné, hogy gyermeke ne féljen a pirotechnikától és a tűzijátéktól szilveszterkor, egy éven belül kezdje el a tűzijáték szokását. Nálunk már az elején vásárolhat apró tűzijátékokat, amik néhány másodpercig tartanak, és még az egyes lámpák seprésekor sincsenek olyan jelentős robbanásban. Ez egy jó kiindulópont, hogy gyermekét ne sokkolja a szilveszteri tűzijáték.

Valószínűleg a legjobb tűzijáték a gyerekek tanítására a Little boy tűzijáték, amely 16 lövés és 20 mm átmérőjű. Gyakorlatilag mindig kövesse a kaliber átmérőjét a tűzijáték kiválasztásakor. Minél nagyobb, annál nagyobb a tűzijáték hangja és a hatások mértéke.

Csak az Ön kezében van

Az, hogy gyermeke vagy kutyája fél-e a tűzijátéktól és a pirotechnikától, nagyrészt Önön is múlik. Ha jó előre gondol a közelgő pirotechnikai szezonra, dolgozhat együtt gyermekével vagy kutyájával, és taníthatja őket, hogy ne féljenek. Teljesen normális, hogy félnek valamitől, amit szokatlan, ezért az Ön feladata, hogy megtanítsa nekik a rettenthetetlenséget. Ha velük dolgozik, szorongás és pánik jelei nélkül élvezheti a szilvesztert. Ezért dobjon félre minden kifogást és kijelentést, például azt, hogy a pirotechnika mennyire fáj. Évtizedek óta része az életünknek, és Önön múlik, hogy megtanítsa gyermekeit és házi kedvenceit, hogy úgy éljenek vele, mint valami normális dologgal, amelyet nem okoz félelmet és szorongást. Hiszen maga a világ számos látnivalót és élvezetet kínál, a pirotechnika is ezek közé tartozhat.

 

Pirotechnikai eszközök széles választékát találja, amelyeket használhat kutyájának idomítása során, vagy gyermeke hozzászoktatásához, hogy ne féljen. Ha nem biztos benne, hogy melyik pirotechnika felelne meg szándékának, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

pirotechnikát vásárolni