Látványos tűzijáték Szent István napján

Látványos tűzijáték Szent István napján

2023. augusztus 20-án készüljön fel egy fergeteges tűzijátékra. A magyar államalapító Szent István ünnepe a szokásoknak megfelelően idén sem marad látványos tűzijáték nélkül. 

Tűzijáték Budapesten - Európa egyik legnagyobb pirotechnikai showja


A Szent István-napi tűzijáték mára már hagyománnyá és Magyarország jelképévé vált. A jelenlévő nézőkön kívül több millió tévénéző is figyelemmel kíséri. Idén a tűzijátékot magyar klasszikus zenei hangok kísérik.


A dunai tűzijáték 230 starthelyről egyszerre zajlik majd. Ezek között van a Szabadság- és az Erzsébet híd, 7 folyami sáv és pontonok, mintegy 4,5 kilométeres szakaszon. Több mint 40 000 pirotechnikai effektre lehet számítani.


A tűzijáték hagyományos görög tűzijátékkal zárul, de úszó felületeken is lesznek tűzijátékok.


A teljes tűzijátékot 60 profi pirotechnikus felügyeli majd, akik augusztus 3. és 19. között gyújtják meg a tűzijátékokat. Ezeket a tűzijátékokat és a környező területet egy átfogó biztonsági terv szerint fogják biztosítani. A hagyományos tűzijátékon kívül idén 800 drónt is bevetnek a show kiegészítésére.


Csak a tűzijáték több mint 1,4 milliárd forintba kerül, és 10 milliárd forint értékű gazdag kísérőprogrammal egészül ki.


Információink szerint a tűzijáték augusztus 20-án este 9 órakor kezdődik, és minden bizonnyal lesz mire várni.